Megnövelte a Familymarkt webáruház forgalmát a PriceKit az automatikus árképzéssel

Excel táblák vezetése helyett ma már a PriceKit automata árazó programot használja a műszaki webáruház. Mivel az árazás olajozottan működik, a Familymart.hu az így megtakarított időt a céljai megvalósítására használja.

Az induláskor még Excelben vezette a termékei árát a Familymarkt.hu webáruház - csakúgy mint más, kezdő online shopok. Egy idő után azonban egyre több időt emésztett fel, hogy kézzel, táblázatban írogatják az árakat, egyre átláthatatlanabb lett az árazás, egyre nehézkesebbé vált az árképzés, egyre lassabb lett az árazás folyamata, így tarthatatlanná vált a helyzet.

 

Megoldás kellett a problémára. Arra volt szükség, hogy az árazási folyamat hatékonyabb, egyszerűbb, átláthatóbb, ésszerűbb legyen, és gyorsan reagálni tudjon a piaci mozgásokra. Ezeket a gondokat PriceKit automata árazástámogató alkalmazás orvosolta. Az applikáció elvégzi a piaci monitorozást, eligazít árazási kérdésekben, folyamatosan figyeli a webshop termékeit és konkurenseit, kapott adatok alapján pedig naprakész árjavaslatokat tesz az előzőleg beállított paraméterek alapján.

 

 

Mi a Familymark.hu profilja?

 

A Familymarkt.hu háztartási gépekkel, műszaki cikkekkel kereskedik: az online áruházban nagykészülékeket, konyhai kisgépeket, porszívókat, szórakoztató elektronikai eszközöket, televíziókat, konyhabútorba építhető gépeket lehet vásárolni gyors, országos szállítással és kedvező árakkal.

 

A webshopot (melynek működtetője a Familymarkt Online Kft. családi vállalkozás), több mint 20 éves műszaki kereskedelmi tapasztalattal nyitották meg 2021-ben. Kizárólag megbízható márkákkal állnak szerződésben, amelyeknél a kiváló minőség mellett az országos szervízháttér is biztosított.. Minden általuk forgalmazott márkának hivatalos szerződött partnerei. Az általuk forgalmazott termékek magyar garanciával rendelkeznek.

 

 

A webáruház erősségei

 

“Hisszük, hogy nagy szakértelemmel, szakmai alázattal megbízható webáruházat lehet működtetni, ahol az ügyfél az első” - vallja a Familymarkt.hu ügyvezető-tulajdonosa, Kapitány László. “Ügyfélszolgálatunk munkaidőben készséggel válaszol technikai kérdésben, segít a választásban, illetve a szállítással, a rendeléssel és a készletekkel kapcsolatos kérdésekben áll rendelkezésre.

 

Egyik erősségük éppen az, hogy háztartási gépek forgalmazásával foglalkoznak, másik pedig az ebben a szegmensben szerzett szakértelmük; az élmezőnyben szerepelnek. A harmadik a már említett ügyfélszolgálat.

 

Büszkék rá, hogy szolgáltatásaik gyorsak, szakszerűek, ráadásul áraik is a piac legkedvezőbb ajánlatai közé tartoznak. Kiemelten szempont számukra, hogy mindig és minden körülmények között ügyfélközpontú magatartást tanúsítsanak. Webáruházunk sajátossága, hogy nem csak e-mailben, hanem személyesen és telefonon is rendelkezésre állnak, akár telefonos segítségnyújtásról, akár vásárlási, beüzemelési vagy használati tanácsadásról van szó. A vásárlói igények felmérése után ajánlanak háztartási gépet.

 

“Sokan idegenkednek a netes vásárlástól, nem igazodnak ki a rendeléskor. Bár a webáruházunk a lehető legegyszerűbb módját választotta a vásárlási folyamatnak, ezzel segítve a nehezen eligazodó vásárlóinkat, mégis fontosnak tartjuk, hogy munkaidőben telefonon vagy e-mailen elérhetőek legyünk. Megválaszoljuk a rendelésről felmerülő kérdéseket, információt adjuk a készletről, a várható szállítási határidőről. A vásárlási folyamatról külön cikket írtunk, lépésről lépésre elmagyarázzuk a lényegi pontokat” - sorolja az erősségeiket Kapitány László.

 

 

A webáruház sajátosságai és az árképzési kihívások

 

A Familymarkt.hu kínálata szinte hetente bővül újabb és újabb márkákkal és termékcsoportokkal. Termékportfóliójuk magas minőségű márkákon alapszik. Háztartási gép választékuk egyik lényeges eleme a presszó és automata kávéfőzők, kapszulás kávéfőzők és a kávékapszulák csoportja.

 

Milyen egyedi sajátosságokkal rendelkeznek?

  • Közel kétezer terméket ölel fel a termékpalettájuk: a különböző háztartási termékektől az autórádiókon át egészen a televíziókig szinte minden megtalálható a kínálatukban
  • Fontos, hogy a termékeket minél jutányosabban tudják kínálni - ezért az árképzés kiemelt feladat
  • A konkurens webshopok igyekeznek azonnal reagálni a piac legapróbb rezdüléseire is
  • Konstans a piacon az új, feltörekvő szolgáltatók megjelenése, akik nem riadnak vissza a versenytől

 

Kihívások:

  • A széles termékpaletta több különböző kategóriát is felölel, mindegyik piac változásait külön-külön elemezni
  • A piacok egyenkénti figyelése és elemzése az árképzés automatizálása előtt felért egy rémálommal
  • A piac bősége és szerteágazottsága miatt csak néhány versenytársra tudtak koncentrálni a PriceKit szolgáltatásainak igénybevétele előtt
  • Mivel a cég portfóliója sok különböző területet felölel, az árazás és a konkurenciafigyelés is komplexebb megoldásokat kíván.

 

Hogyan segített a PriceKit árazó alkalmazás?

 

  • Az adatszűrés és adatkezelés automatizálásával könnyedén kialakítható és be is tartható a legoptimálisabb árazási stratégia
  • A PriceKit használata óta megnőtt a forgalom és az ügyfél-elégedettség, jelentősen javult a cég reputációja
  • Induláskor még Excel-táblákban vezette a Familymarkt az árakat - a lassan frissíthető, átláthatatlan rendszer már a múlté
  • A PriceKit használatával képesek villámgyorsan reagálni a piac változásaira vagy a konkurencia újdonságaira

A magyar nyelvű, magyar fejlesztésű és magyar ügyfélszolgálattal rendelkező PriceKIt  automata árazástámogató alkalmazás folyamatosan monitorozza egy webshop termékeit és a konkurenseit. Az így kapott adatok alapján naprakész árjavaslatokat tesz. Az árazás automatizálása azt jelenti, hogy az árakat előre meghatározott szabályok vagy korlátozások alapján, a szoftveres rendszer használatával, automatikus módon állapítja meg, nincs szükség hozzá emberi erőre és időre.

 

Az árak kiexportálhatók, de össze is köthető a PriceKit a webáruházzall, így az árak automatikusan frissülnek ott is. Amennyiben a webshop adminja egyetért az árjavaslatokkal, azokat egy kattintással elfogadhatja, és ezzel módosíthatja is a webshopban. Ezen kívül e-mailben értesülhet a fontos folyamatokról. API integrációnk segítségével hatékonyan köthető össze a PriceKit saját rendszerrel és az Unas, Magento, Shopify és Shoprenter platformokon működő webáruházakkal is.

 

Mivel az eddig időigényes, táblázatos folyamatok helyét átvette a teljesen automatizált, olajozottan működő rendszer  a Familymarkt.hu az így megtakarított időt más problémák megoldására fordíthatja.

 

A PriceKit által nyújtott szolgáltatásaink segítségével nem csupán a cég árbevétele többszöröződött meg, de komplex és jól strukturált árazási stratégia mentén, tudatosan haladhatnak előre a céljaik felé vezető úton.

 

 

Szeretnéd megismerni a PriceKit szolgáltatásait? Próbáld ki most 2 hétig ingyenesen! 

Kipróbálom